Met ingang van november/december 2019 (exacte datum in overleg) hebben wij in onze kleinschalige opfok ruimte voor enkele hengstveulens.

Onze opfok is gelegen in het dorpje Nieuw Heeten, aan de voet van de Hellendoornse berg, op de schitterende Sallandse Heuvelrug.

Wij streven naar een gevarieerde opfokkudde, bestaande uit rond de 5 paarden, waar mogelijk een combinatie van hengstveulentjes en oudere ruintjes. Doordat zij zowel leeftijdsgenootjes hebben kunnen zij lekker spelen, en van de oudere dieren kunnen zij leren. 
Wij bieden ruime weidegang met schuilstal, ook in de winter. Wanneer de omstandigheden in de winter te slecht zijn, is er de beschikking over een ruime zandpaddock met schuilstal. Bij extreme weersomstandigheden komen de veulens binnen te staan met een buitenpaddock. De kudde staat direct aan huis, dus er is veel toezicht en controle op het welzijn van de paarden. 
De dieren komen veel in handen, dus als het tijd is om de paarden op te halen uit de opfok zijn ze gesocialiseerd met zowel andere paarden als mensen.

-Kleinschalige opfok
-Gevarieerde kleine kudde (ongeveer 5 dieren)
-Ruime weidegang, ook in de winter afgezet met koord en/of houten Schuurman omheining
-Hele jaar door 24/7 buiten (tenzij sprake is van ziekte of extreem weer)
-Veel toezicht
-Veel in handen
-Inclusief hooi en indien nodig brok / Luzerne (hoeveelheid in overleg)
-Inclusief regelmatig mestonderzoek
-Exclusief dierenartskosten, ontworming, entingen, tandarts, hoefsmid, etc
-Altijd de mogelijkheid om langs te komen, maar wel op afspraak
-Onze opfok is ingericht op paarden

Voor meer informatie nodigen we je graag uit om langs te komen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteer door te sluiten.