Onze fokkerij

Bij HippoSupport fokken wij op kleine schaal kwaliteitsvolle dressuurgerichte warmbloed veulens. Hoewel in de fokkerij veel nadruk ligt op predicaten en stambomen, zijn wij van mening dat het minstens zo belangrijk is om te kijken naar het paard dat voor je staat. Predicaten en stambomen vertellen niet altijd het hele verhaal, maar het paard zelf liegt nooit.

Wij zetten in op paarden met een goed en eerlijk karakter, met goede gangen en een aansprekend voorkomen.

Onderstaand de veulens die onze fokmerries in de afgelopen jaren hebben voortgebracht.

Tardis van 't Achterveld

Verkocht

Merrieveulen, Hitmaker x Dante Weltino, 24-5-2023

Tardis van ’t Achterveld is in 2023 geboren op Stal ’t Achterveld uit onze fokmerrie Mischariona van ’t Achterveld (Dante Weltino x Uphill) en tophengst Hitmaker (Wynton x Cabochon). 

Dit prachtige merrieveulen wist direct te overtuigen als het gaat om karakter, uitstraling en beweging. Ze is zeer mensgericht en enorm leergierig. 

Savuti van 't Achterveld

Verkocht

Hengstveulen, Hitmaker x Dante Weltino, 15-5-2022

Savuti van ’t Achterveld is in 2022 geboren op Stal ’t Achterveld uit onze fokmerrie Mischariona van ’t Achterveld (Dante Weltino x Uphill) en tophengst Hitmaker (Wynton x Cabochon). 

Het was binnen 24uur duidelijk dat dit een “once in a lifetime” paard is. Hij is enorm mensgericht, gek op knuffelen, leert enorm snel en heeft mooie gangen. 

Onaedo

Verkocht

Merrieveulen, Johnson x Rhodium, 9-6-2019

Onaedo is een merrieveulen uit onze merrie Gold (Rhodium x Gribaldi) en Johnson (Jazz x Flemmingh). Zoals de afstamming al doet vermoeden, een zeer goed bewegend veulen en dat laat ze graag zien. Gecombineerd met een zeer mensgericht karakter, verkocht Onaedo zichzelf binnen 5 minuten. 

Livingstone

Verkocht

Hengstveulen, Hitmaker x Rhodium, 13-7-2016

Livingstone is een hengstveuelen, geboren uit onze merrie Gold (Rhodium x Gribaldi) en Hitmaker (Wynton x Cabochon). In Livingstone komen de goede eigenschappen van vader Hitmaker en moeders-vader Rhodium absoluut naar boven.

King of the Hill

Verkocht

Hengstveulen, Uphill x Rubels, 28-5-2015

King of the Hill werd geboren uit onze merrie Winona (Rubels x Gribaldi) en de onvolprezen Uphill. Zoals (in onze ervaring) alle paarden uit de Oscar lijn, is ook King of the Hill enorm mensgericht en zachtmoedig. Dat combineert hij met mooie gangen.